diumenge, 15 de gener del 2017

Redacció: Un futur sense lectura ni escriptura

Futur o passat ?
Sense lletres, el futur seria com un viatge al passat, quan es perdien les paraules que la gent intercanviava perquè ningú les recopilava. No s’havien inventat encara uns signes gràfics que servirien per a representar els sons que eixien de les boques de persones.


Sense escriptura, els éssers humans perdríem la possibilitat de conservar històries i amb això tota la riquesa recopilada en els llibres. Què seria de les cançons dels joglars i els trobadors, si no hagueren estat escrites? Mai ens hauríem imaginat aquella època sense llegir els textos que ens van deixar.
Sense lletres no gaudiríem de la lectura, no interpretaríem les novel·les, costaria imaginar-nos els personatges i protagonistes de les seues històries... Desapareixeria l’experiència d’entrar a través dels textos en altres mons diferents, amb perills, aventures i passions, reals o imaginades.


Tampoc no podríem expressar els nostres sentiments en els diaris personals ni en les cartes que enviem als amics i a la gent que estimem. Com recordar els propis pensaments si abans no has pogut bolcar-los amb les teues pròpies paraules en un paper, o en una pantalla?
Llegir serveix per a tindre coneixements i evitar la ignorància, per a orientar-nos i descobrir els enganys. Sense la lectura som menys intel·ligents i anem perduts. En un món ple d’amenaces i perills, si no poguérem llegir ni escriure estaríem molt més indefensos.
MAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada